Újra látogatható a Bodrogzug!

Tisztelt vízitúrázók, túráztatók!

A Bodrogzugban május 29. napjától újabb szakasz nyílt meg a vízitúrázók számára.

Az eddig bejárható szakasz a Zsaró-ér torkolatától a madármegfigyelő torony előtti ikerátereszes mederátjáróig (korábbi 6b-s tábla / EOV: 826812-315409, WGS84: N48° 09' 28,74" - E21° 25' 27,08") tartott. Az újabb szakasz megnyitásával a vízitúrázás immár Zalkod településig engedélyezett a Zsaró-éren.

Mind az úgynevezett kiskör, mind a nagykör mentén (Nagy-tó, illetve Vissi-holtág) fészkelő, illetve fiókáikat nevelő réti sas párok nyugalmának biztosítása érdekében a teljes útvonalak nem látogathatóak! A területi korlátozás esetében figyelembe vettük a még érvényben lévő járványügyi szabályok betarthatóságát is. Kérjük, hogy a látogatható szakaszról a www.bodrogzug.hu oldal térképéről is tájékozódjon!

A vízijárművekben a fertőtlenítés, valamint az egyéni védőfelszerelések használata a túrázók egyéni felelőssége, az ország védelme érdekében kérjük, vegye figyelembe az aktuális járványügyi előírásokat!

Továbbra is szigorúan tilos a szemetelés! A fertőzésveszély miatt a kihelyezett szemétgyűjtők használata helyett, a magukkal hozott tárgyakat, a keletkezett hulladékot a túra befejeztével kérjük vigyék magukkal.

Kérjük, hogy a kültéri infrastrukturális elemeket (asztalok, padok, szalonnasütők, esőbeállók, madárfigyelő tornyok stb.) ne használják, mivel ezek rendszeres fertőtlenítését a szükséges időközönként nem tudjuk elvégezni.

Felhívjuk figyelmüket, hogy a madármegfigyelő torony továbbra sem látogatható!

Kerüljön közel a természethez, de a koronavírus terjedésének akadályozása érdekében tartsa meg embertársaitól a szükséges biztonsági védőtávolságot!


Az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság köszöni megértésüket.

Interreg
Európai Regionális Fejlesztési Alap
Partnerséget építünk

Copyright © Aggteleki Nemzeti Park

A honlapon található információk nem feltétlenül tükrözik az EU hivatalos véleményét.