Button.News
Új köntösben a bodrogzug.hu
2019. 09. 30

Az „Interreg V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program” keretében megújult a Bodrog-ártér turisztikai weboldala, és korszerűsödött a belépőjegyek megvásárlásának menete.

Kutatómunkák a Bodrogzugban – A gyepregeneráció vizsgálata
2019. 07. 22

A Bodrogzugban a rétekre és a mocsári élőhelyekre a legnagyobb veszélyt az Észak-Amerikából származó gyalogakác inváziója jelenti. A gyalogakác terjedését a gyepek kezelésével próbáljuk megakadályozni. Munkánk eredményét legjobban a növényzet vizsgálatával tudjuk nyomon követni.

A Bodrogköz tájtörténete
2019. 04. 19

A Bodrogközi tájat évezredek óta a Tisza és a Bodrog uralta, áradásuk táplálta a réteket, halakkal gazdagította a tavakat. A táj képe az utóbbi 200 évben azonban alaposan megváltozott. A vizek uralta táj lápos mocsaras, erdős területeit felváltották a szántóföldek és kultúrák. Hogyan és miért történt mindez?

Az amerikai kőris a Bodrogzugban
2019. 04. 19

A Bodrogköz ártéri területein a természetvédelmi feladatok közé tartozik az agresszíven terjedő idegenhonos fajok elleni küzdelem is. Az amerikai kőris ártéri erdeinkben jelent veszélyt, hiszen az őshonos fafajokat kiszorítja, és szinte lehetetlenség kiirtani.